Derin dondurucuya süren bin pişman! Sirkeyle karıştırıp silin: Yılda 2 tekrar yeter

TwitterLinkedinFlipboardE-postaLinki KopyalaYazı TipiDerin dondurucu, bütün yiyeceklerin taptaze saklayabildiği için hemen her evde önemli bir yeri vardır. Yiyeceklerin hijyenik ortamda saklanması için rutin olarak temizlenmesi şarttır. Peki en kolay derin dondurucu nasıl temizlenir ve derin dondurucu temizlemenin püf noktaları nelerdir? Detaylar haberimizde.

Derin dondurucu, taze dondurulmuş yiyeceklerin muhafaza edildiği yer olması nedeniyle sağlığımız açısından büyük önem taşır. Derin dondurucu temizliği genelde mutfakta yapılacak işler listesinde en sonda olsa da dondurucuya yerleştirdiğiniz yiyecekler güzel paketlenmediğinde bozulur ve dondurucuda istenmeyen kokulara neden olabilir.

Eğer derin dondurucunuzun kapağını açtığınızda burnunuza hoş olmayan kokular geliyorsa derinlemesine bir temizlik yapmanın vakti geldi çattı demektir. Uzun süre buzdolabında bekletilen yiyeceklerin kokuları ve artıkları zamanla dondurucuyu kirletir ve kokuya neden olur. Bu nedenle arada dondurucuyu temizlemek şarttır. Derin dondurucuyu temizlerken dikkat edilmesi gerekenleri sizler için haberimizde sıraladık.

Dondurucuyu temizlemeden önce fişini çıkarmalısınız. Ardından içinde bulunan donmuş gıdaları güneşe maruz kalmayacak şekilde bir yere kaldırın. Dondurucunun içindeki buzlar eridikten sonra buz parçalarını bez yardımıyla çıkarın ve mutfak lavabosuna koyun.

Dolabı temizlerken herhangi kesici ya da delici alet kullanmamalısınız. Dolabın içinde kalan eriyen suyu da bez yardımıyla almalısınız. Bir kovanın içerisine su, sirke ve karbonat koyup silme işlemine geçebilirsiniz. Çok lekeliyse silme işlemini tekrarlamakta fayda var.

Daha sonra dondurucuyu kuru bez yardımıyla iyice kurulayın. Elinizin yetişmediği yerleri bir çubuk yardımıyla kurulayabilirsiniz. Derin dondurucu tamamen kuruduktan sonra yiyecekleri düzenli bir şekilde yerleştirebilirsiniz. Yerleştirdikten sonra buzdolabının fişini takmalısınız.

Derin dondurucunuzu hangi aralıklarla temizlemeniz gerektiğini siz belirlemelisiniz. Anacak dondurucuları en az yılda 2 defa temizlemek oldukça sağlıklıdır. Yılda en az 2 kez yapacağınız temizlikte derin dondurucunun tüm parçalarını yıkayarak detaylı bir şekilde temizlemek sağlıklıdır.

Ayrıca dondurucuyu ayda 1 defa kontrol etmeli, saklama süresi sona eren, yanlış muhafaza nedeniyle bozulan yiyecekleri çıkarıp atmanız gerekir. Dondurucuyu pratik bir şekilde kullanmak isterseniz koyduğunuz gıdaların üzerine, tarihlerini ve saklama sürelerini gösteren etiketler yapıştırabilirsiniz.

Dondurucuyu temizlerken dikkat etmeniz gereken noktalardan bazıları zamanla yarışmanız gerektiğidir. Ayrıca dolabın içini temizlerken kesinlikle deterjan kullanmayın. Karbonat ve sirkenin doğal ve güçlü temizleyiciler olduğunu unutmayın. Dezenfekte etme özelliği olan sirke ve karbonat, bakteri ve mikropları yok edebilir. Dondurucunun içini sirkeli ya da karbonatlı suyla sildikten sonra mutlaka kuru bir bezle kurulayın ve nemden arındırın.
Haber Kaynak : MILLIYET.COM.TR
“Yayınlanan tüm haber ve diğer içerikler ile ilgili olarak yasal bildirimlerinizi bize iletişim sayfası üzerinden iletiniz. En kısa süre içerisinde bildirimlerinize geri dönüş sağlanılacaktır.”